söndag 29 juni 2014

Spring i nya skor

Nya skorna fick komma ut och lufta sig tre gånger den här veckan. Det är precis samma modell som jag haft tidigare, i nya fina färger - det finns ingen anledning att byta varken märke eller modell så länge som det känns att komma hem när man snör på sig sina springskor.


Nu börjar det bli dags att trappa upp träningen. Utöver löppassen har det också blivit några transportpass på cykel, drygt tre mil.

Söndagens långpass
Det här blev ett kombinerat back- och långpass. I stället för att nöta kilometrar på mer eller mindre flacka asfaltssträckor valde jag att springa ett antal varv i de kuperade motionsspåren hemma. I tur och ordning protesterade hälsenorna, lårens baksidor och vaderna. Inte oroväckande mycket, så jag slutförde passet som tänkt - men tog det lugnare än lugnt.
Sträcka: 16,0 km
Tid: 1.43,18
Medeltempo: 6.27
Medelpuls: 139
Maxpuls: 150
Kommentar: Det är inte roligt väder för semesterfirare, men ärligt talat var jag ganska tacksam över att solen lyste med sin frånvaro idag. De mikrostunder den tittade fram blev det riktigt hett och kvavt.

Torsdagens transportlöpning från jobbet
Det brukar kännas härligt att springa iväg hemåt efter en innedag framför datorn. Men den här kvällen kändes det mest segt och trögt.
Sträcka: 10,2 km
Tid: 1.03,28
Medeltempo: 6.11
Kommentar: Trögt och segt. Har inget att skylla på.

Onsdagens transportlöpning till jobbet
Började med att ta tunnelbana en bit, för att korta av sträckan lite.
Sträcka: 7,46 km
Tid: 45,05
Medeltempo: 6.01
Kommentar: Skön springtemperatur, 12 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar