tisdag 19 augusti 2014

Garnköp i Gdansk


Alltså, det här var ju helt otippat. Att den bästa och finaste av semesterns garnbutiker fanns i Gdansk! Där fanns till exempel Louisa Harding-garnerna (silke) på bilden ovanför. Amiqs heter butiken, och de har butiker på fler ställen i Polen, bland annat i Warszawa, enligt en karta på deras webbplats. Webshop finns också.
Gdansk-butiken ligger en kort promenad från den allra nyaste och största gallerian i Gdansk. Den i sin tur ligger en kortare spårvagnsresa från centrum. Mycket praktiskt. Ännu bättre: garnbutiken var öppen och hade SÅ himla mycket fina garner i naturmaterial. Och hjälpsam personal, som pratade lite engelska.Utöver de vanliga garnhyllorna fanns en hel vägg med härliga härvor. Den högra delen innehöll garner av det egna märket, den vänstra flera olika kända fabrikat.
Jag tittade mest på silkesgarnerna i starka och klara färger, men hade begränsat med plats i packningen så jag fick hålla igen ganska mycket.


Här är mina silkegarnsfynd:
De två härvorna till vänster är Amiqs eget. Den "koralliga" härvan med små vita pärlor heter Silky Lace Multicolor Beaded (färg: Carneole) och kan mycket väl komma att bli vårens sjal 2015.
Den grön-blå härvan är Silky Worsted Multicolor (färg: Green Cooper). Helt oemotståndliga.
De blåmelerade härvorna till höger syns även på den översta bilden i inlägget: det är Louisa Hardings Grace Silk & Wool, ett DK-garn (färg 22).

En parentes: Jag har fallit till föga för det brittiska/amerikanska (?) systemet för att ange garntjocklek. Eftersom jag hänger på Ravelry så mycket nuförtiden, så är det enklast.De här två ullhärvorna fick också följa med hem: Araucania Puelo, ett DK-garn (färg: 1963 Pt Multi). Men när jag kollar projekt på Ravelry blir jag lite tveksam till det här garnet. Färgerna är härliga, men det stickade resultatet verkar bli väldigt strimmigt, som till exempel den här sjalen. Hmmm... Kanske kan jag randa med något enfärgat, plommonfärgat eller blått garn, för att "lugna ner" det hela.

1 kommentar:

  1. Vilka fina färger på silkesgarnerna! Men håller med att ullgarnet blev lite väl strimmigt..men du kommer nog på något bra.
    Jenny

    SvaraRadera