onsdag 7 januari 2015

I gång med Acer


Mitt nästa koftprojekt är en rosa Acer. Jag stickar med det "rosa fluffet" som egentligen var avsett för min Siri-kofta. Men jag har tänkt om, jag vill inte ha en rosafluffig Siri. Dessutom blev stickningen ganska kompakt, och det är inte heller vad jag vill ha. Så Siri får vänta på ett bättre garnval.

Men Acer kan nog bli fin i rosa. Det rosa tvåtrådiga ullgarnet från den urgamla delen av min stash är Bergås filtgarn i färgen 2359. Mohairgarnet (70 % mohair, 30 % silke) heter Angel och kommer från Permin. Med stickor 4,5 tror jag det blir ett mjukt och mysigt resultat.

Det kan verka dumt att börja med en ny koftstickning innan Pretty och Funky grandpa är färdiga. Men Pretty lämpar sig just nu inte alls för busstickning, jag stickar oket nu och har både kropp och ärmar på stickan. Funky grandpa är helt färdigstickad, och det är bara garnändar kvar att fästa - ingen bra bussaktivitet.

Så nu startar den nya koftstickningen i "fel" ände - med ärmarna alltså. Perfekt pendlarstickning, och tänk vad skönt att slippa sticka ärmarna när kroppen är klar...

2 kommentarer:

  1. Härlig färg som piggar upp i det grå vädret.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag får ofta ett sug efter pigga färger så här års, har jag märkt. Det är bara att bejaka :)

    SvaraRadera