lördag 21 september 2013

Halvvägs med Hitch


Det tog en månad att sticka klart framstycket plus 10 centimeter på bakstycket. Jag tror inte jag kan hålla samma sticktempo de närmaste veckorna, annars hade det ju varit finfint att kunna ta på sig sin nya Hitch-tröja i slutet av oktober.

Härlig stickning, jag blir mer och mer förtjust i Rowan-garnet. Och flätmönstret är lagom enkelt. Men passformen undrar jag verkligen över. Framstycke + halva ärmarna stickas i ett stycke, och jag fick inte måtten att stämma riktigt upptill så jag tror att halsringningen kan bli i största laget.

3 kommentarer:

 1. Vad fin den blir!!!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Tröjan ser ut att bli väldigt fin. Spännande det där med att framstycke och halv ärm stickas i ett. Blir det sömmar på hela ovansidan av ärmen då? Jag har två nystan Rowan Felted i mitt skåp som jag känner på då och då, kunde inte bestämma mig för färg så det blev ett nystan av varje och så skulle jag fundera vidare hemma. Jag funderar än ... Jag provade en färdigstickad kofta i det garnet i affären, så lätt och så mjuk! Lyckliga du när din tröja är klar!

  SvaraRadera
 3. Hej tygochgarn - vad roligt att du hittade hit! Det blir ingen söm på ovansidan av ärmen, man ska avmaska fram- och bakstycke tillsammans med tekniken "Joinery Bind Off". Jag har inte satt mig in i hur man gör, exakt, men det verkar inte svårt. Roligt att få lära sig nya tekniker!

  SvaraRadera