tisdag 13 maj 2014

Semester-spring

Sen jag började springa mer regelbundet för sådär fem år sen har semesterresorna fått ännu en dimension. Det är kul att snöra på sig löparskorna och ge sig ut på springtur på en plats som inte är hemma. Oavsett om det är ute på landsbygden eller mitt i en storstad.
Man ser upptäcker andra saker när man springer än när man går, och man får en ny avståndsuppfattning: plötsligt känns inte stan så stor (om man inte springer vilse, förstås...).

På senaste tågluffen ner i Europa blev det löpning på fem olika platser - plus en gång vardera i Göteborg respektive Malmö.

Här är en sammanfattning av semesterspringet. Kartorna med mina löprundor är hämtade från Garmin connect.


Springa i Barcelona
Upp, upp, upp på vindlande vägar mot Olympiastadion på berget Montjuic. Och sen ner igen...

Sträcka: 6,43 km
Tid: 39,23
Medeltempo: 6.07
Kommentar: Tuff stigning uppför berget.

Springa i Sevilla
Stilla veckan i Sevilla. Sprang utmed floden, fram och tillbaka. Avslutade med några varv i Maria Luisa-parken. Hett! 26 grader.

Sträcka: 7,1 km
Tid: 42.29
Medeltempo: 6.00
Kommentar: 26 grader


Springa i Tavira (x2)
I portugisiska Tavira blev det morgonlöpning före frukost två dagar i rad. Nästan exakt samma sträcka båda gångerna: från Tavira utmed en mindre väg som ledde fram till byn Santa Luzia. Väldigt flackt och lättsprunget. Dessutom fanns det cykel-/gångväg en stor del av sträckan.

Sträcka: 8,2/8,0 km
Tid: 47.38 resp 47.25
Medeltempo: 5.53/5.54
Kommentar: Fascinerande att det inte blev större skillnad mellan passen.Springa i Lagos
Från Lagos via en golfbana nästan ända fram till Praia da Luz gick den här lite längre springturen. Stenbeläggning nästan överallt, det sög musten ur benen. Skönt att springa ett lite längre pass - desto mer att upptäcka!

Sträcka: 12,4 km
Tid: 1.14,12
Medeltempo: 6.00
Kommentar: Med tanke på att det var långa backar upp och ner nästan hela tiden det är jag ganska nöjd med medeltempot.Springa i Lissabon
Mycket trafik och inte lätt att hitta bra springställen. Såg en grön, ganska stor "plätt" på kartan, inte långt från hotellet. Det visade sig vara en park omgärdad av breda gångstråk. I en ände fanns det dessutom ett litet utegym som användes flitigt den halvtimmen jag sprang runt, runt kring grönområdet. Flera andra löpare ägnade sig åt samma sak. Det var ganska krävande löpning med en flack, lång uppförs- respektive nerförsbacke. Ser lite skojigt ut på Garmin-kartan...

Sträcka: 5,1 km
Tid: 31,36
Medeltempo: 6.15
Kommentar: Helt ok morgonlöpning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar