lördag 16 maj 2015

Gröna dimman

Det här lilla projektet har jag skamligt nog mörkat både för mig själv och omvärlden väldigt länge. Men nu: välkommen fram i ljuset, Gröna dimman!


Jag påbörjade entusiastiskt min bohusstickningströja när jag varit på Syfestivalen en höst för rätt många år sedan. Kanske hösten 2007. Där föll jag handlöst för en uppstickad modell av just den här jumpern och köpte på stående fot en materialsats av Solveig Gustafsson, Solsilke.

Av någon anledning kom jag av mig. Kanske var det det mörka vinterhalvårets fel - man behöver ljus när man stickar bohusstickning eftersom nyanserna ligger så nära varann. Men när jag förra veckan tog fram stickningen såg jag att jag hade kommit en bra bit på oket, på varv 42 av totalt 64 mönsterstickade varv. 

Jag vill inte tänka på hur lång tid det tar för mig att sticka ett varv, det är drygt 400 maskor och jag stickar på nr 2,5. Belöningen är att det blir mycket vackert, och oket är mjukt och härligt att hålla i. En rimlig målsättning skulle kunna vara att bli färdig under 2015?

Mer om Bohus Stickning
Solsilkes webbplats kan man läsa lite mer om Bohus Stickning (ja, det ska tydligen skrivas så, även om språkpolisen i mig ryser...). Där skriver Solveig Gustafsson att hon från 1999 till 2013 återskapade 51 Bohus Stickning mönster och omkring 175 modeller. Många var oroade över att det inte skulle bli någon fortsättning, men förra året, 2014, fick Pernille Silfverberg på AngoraGarnet i uppdrag att ta över den hantverksmässiga produktionen av stickpaket. Hurra för det!

Det finns också en blogg: http://bohusstickning.blogspot.se/

2 kommentarer:

  1. Just den bohuströjan är jag jättesugen på att göra så visa gärna fler processbilder! Den ser ut att bli fantastiskt fin!

    SvaraRadera
  2. Kul att du också gillar den!Jag har så lite sticktid, och det tar så lång tid att sticka varje varv, så jag har nog bara hunnit sticka så där 5-6 varv sedan jag publicerade bilden... Men fortsättning följer förstås!

    SvaraRadera