söndag 9 september 2012

Broderat iPadfodralSå här blev iPadfodralet - den hemliga presenten som jag bloggade om för en vecka sen.

Applikationerna och broderiet var lättare att göra än jag förväntat mig - och mycket, mycket roligare! - men själva sömnaden av fodralet i vadmal och fodret i fleece var knepigt. På slutet blev jag tvungen att ta till fusk för jag vet helt enkelt inte hur jag skulle fått ihop det annars. Lite stressigt blev det också, för att hinna klart i tid. Som tur är, är både vadmal och fleece ganska förlåtande material, och fuskstygn med svart sytråd försvinner som ett trolleri.

Det var ett väldigt skojigt projekt, där färgvalen inte var självklara från början, utan fick ge sig vartefter. Den bästa sortens projekt! Jag vill göra mer sånt här, klurar nu på vad.
Baksidan fick en fågel (knyckt från Med nål och tråds grannlåtsbroderier!) och två röda knappar.
Tyvärr blev bilden oskarp.

Inspirationen till applikationerna hämtade jag från olika bloggar och webbplatser, men jag har även bläddrat i de här två fina böckerna.


Mammas gamla ”Idéer med tyg, nål och tråd” av Lis Paludan.


Fina, enkla mönster, som även en nybörjare kan ge sig på.Och så har jag gottat mig åt den nyss utkomna ”Brodera på ylle!” (Hemslöjdens förlag). Jag gillar allt med den, formatet, pappret, bilderna, texten.... Den kommer jag att bläddra i många gånger.


Armbanden med små hjärtan är bubblare på att göra-listan.

1 kommentar:

  1. Jättefint! Himla kul att du blir inspirerad, det gör mig verkligen glad!!

    SvaraRadera