tisdag 29 januari 2013

Färdiga flätorÅ vad länge jag har hållit på med min Catriona, den flätstickade Debbie Bliss-slipovern. Men nu är den ihopsydd och klar att använda.

Här finns mönster till Catriona

Det positiva är att jag har lärt mig lite mer om stickning och flätmönster sedan jag började sticka den. Det negativa är att jag nu har fått blick för flera detaljer som jag inte gillar. Till exempel att mönstret i min version inte blir så snyggt vid v-ringningen. Och att halsringningen går upp lite för högt bak. Och så borde jag gjort v-ringningen något djupare.

Men själva flätmönstret är jag fortfarande kär i, så jag kommer nog att använda den här lilla kaminen en hel del om kylan håller i sig.

Jag har stickat på stickor 4 i ett garn med ganska många år på nacken: isländska LOPI light som min mamma hade i sitt garnlager. Det gick åt 250 g. Jag tror det är samma garn som Lettlopi, men färgnumren på mina garnbanderoller stämmer inte med färgnumren på Lettlopi, så jag vet inte riktigt. Hur som helst har jag flera nystan kvar, både i vitt och flera fina blekgrå och bruna nyanser, så det är inte omöjligt att jag stickar en Vormorgun...

6 kommentarer:

 1. Hej Eva !Jaha, nu gick det bra att kommentera. Vilken snygg slipover, och inte ett ljud har du sagt om den. Den stora flätan har jag aldrig sett. Har du hittat på den tro ? Den smala verkar också annorlunda, kul !
  Hälsningar Marie-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie-Louise, tack för kommentaren! Jag har inte hittat på flätan själv - om du klickar på "Catriona"-länken i mitt inlägg så kan du se bilder på originalet.

   Radera
 2. Var inte så himla kritisk! den ser väl jättefin ut!!
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och så är den lite för kort också! ;-)

   Radera
 3. Snygga flätor du gjort! Vormorgun tycker jag absolut du skall göra, gillar de snygga oken på islandströjorna. Lycka till med garnstashen. Jag har gjort samma löfte i tanken. Vem klarar sig?
  Elisabeth E.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vormorgun är redan igång, jag kunde inte låta bli... Skojig stickning, medan man stickar "kroppen" har man gott om tid att fundera över vilka färger som blir bäst på oket.

   Radera